Saját vállalkozás vagy ügynökség

A saját vállalkozás és az ügynökség is jó, ám ezzel együtt mindkettő más szolgáltatást nyújt, neked és az ügyfeleknek. A nagy ügynökségekhez bekerülni, nem egyszerű feladat. El kell menni, részt kell venni egy válogatáson, ott meg kell felelni, és ha elfogadnak, akkor lesz munkád. Ha behívnak fotózásra, akkor el kell menni, és meg kell dolgozni azért hogy ténylegesen bekerülhess, és elfogadjanak. Ehhez alapvető, hogy beszéld az adott ország nyelvét.

Hogyan lehet mégis bekerülni?

Kezdjük az elején. Ha úgy döntesz, hogy belevágsz a felnőtt modell karrieredbe, és elkezdjük a közös munkát, akkor ezzel létrejön az az alapfeltétel, ami hozzásegít hogy bekerülhess egy világméretű ügynökség portfóliójába.

  1. Amikor elkezdjük a közös munkát, akkor tulajdonképpen felépítünk téged, mint profi modell. Lesz saját “művész” neved, saját weboldalad, azon mindenféle tartalom, a neveddel, a logóddal fémjelezve.
  2. A kész termékeidet, népszerűsítjük, és ezzel egy idő után eléred, hogy a nagyvilág megismer, követ, és a rajongóddá válik. Ehhez kell 2-5 év.
  3. Amikor a népszerűséged a csúcson van, akkor lesz esélyed arra, hogy megpályázz egy próbamunkát a nagyoknál, ám valószínűbb, hogy ők fognak megkeresni téged, hisz a válogatás, és a próbafelvételeket kiváltod a már elkészült munkáiddal, így ők pontosan tudják, hogy milyen kvalitásaid vannak, és ez alapján el tudják dönteni, hogy akarnak-e veled dolgozni.
  4. Ezen a szinten, már van bőven elég pénzed ahhoz, hogy elutazz, és részt vegyél egy közös munkában.
  5. A képeid, és a munkáid, amit velük csinálsz, meg fog jelenni az ügynökség által üzemeltetett hálózat weboldalain, miáltal a saját oldalad is előtérbe kerül. Ezzel a lehetőséggel megtöbbszörözheted a bevételed, és egyben felkerülhetsz a világranglistára is.

Amerikában viszonylag egyszerű bekerülni egy ügynökséghez, hisz mindenhol ott vannak. Európában is megjelennek itt-ott, ám ez az aktivitás szinte minimális. Arra várni hogy egy nagy ügynökség megtalál, szinte esélytelen. Ezzel szemben Európában sok olyan nem hivatalos tevékenység folyik, ami arról szól, hogy alkalmi vagy eseti lehetőséget adnak lányoknak, hogy nagyobb pénzösszeghez jussanak, egy-egy videó vagy fotózás alkalmával. Ez nem a hírnév felé vezető út, ha teheted kerüld el az ilyeneket.

Mit jelent a saját vállalkozás?

Mint miden bevétel, ez is adóköteles, vagyis a legjobb ha van egy vállalkozásod, ami alapján jóváírhatod a költségeidet és a bevételeket. De…
Hamar eljön az az idő, amikor a mi kis csapatunk elkezd utazgatni, és a világ legszebb helyein készítünk felvételeket rólad. Ezek között lesznek majd olyan helyek is, mint Barbados, Ciprus, vagy akármelyik olyan ország, ahol csinálhatunk majd a nevedre egy saját céget, bankszámlát, és minden mást ami ahhoz kell, hogy minden jövedelmed adómentes lehessen.

Mit adunk neked?

Amit mi kínálunk neked, az nem függ sem ügynökségtől, sem bármilyen más produkciótól. Ez egy mindentől független, saját vállalkozás, amit neked építünk fel, ami javarészben a mi munkánk, ám a siker és a bevétel a tiéd. Sokan megkérdezik, hogy nekünk ebben mi a jó, hol van a mi hasznunk? Egyszerű. A mi munkánkért elkérjük a fizetséget. Ez nem részesedés, nem vesszük el ami a tiéd, egyszerűen csak munkadíj. Mondok egy példát is. Egy jól felépített, és jól teljesítő weboldal, minden tartalommal elkészülhet kb. 3-24 hónap alatt. Ehhez minden munkát mi végzünk el, a fotózástól a háttértmunkáig mindent, neked csak a kamera előtt kell pózolnod, és jelen lenni a releváns fórumokon. Amikor már ezen a szinten van a weboldalad, és Te magad is, akkor ez átlagosan havi 10000$ jövedelmet jelent neked. A mi munkánk, amit a felépítésre beletettünk, a teljes készenlétig, az nagyjából ugyan ennyi, vagyis a te bevételed 1 havi részét kapjuk meg tőled, a munkánkért cserébe. Ez így elég korrekt, úgy gondolom.

Persze gondolhatod azt is, hogy majd mással megcsináltatod, aki majd kevesebbet kér, de biztosíthatlak, hogy nem találsz ilyet, maximum olyat, aki az orrodnál fogva megvezet, mert Te nem ismered ezt a területet semennyire, ám ez a közös munka során megváltozik, és a végére pontosan fogod tudni, hogy mit kaptál, és ennek mekkora értéke van.

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2023 Legyél Modell Változtasd meg a jövődet

Log in with your credentials

Forgot your details?