Te is eladod a képeket és a videókat?

Te is eladod a képeket és a videókat?

Ha Te is eladod a képeket és a videókat, az erre szakosodott oldalakon, akkor ezzel több-kevesebb bevételt tudsz realizálni. A legismertebb ilyen oldal a clips4sale, ám ezen kívül még sok más is van. A működésük egyszerű, feltöltöd a cuccaidat, meghatározol egy árat, és várod hogy valaki kifizesse érte a kért összeget. Ha sok videód van, akkor nagyobb az esélyed, sőt ha jó minőségűek, akkor még jobb.

Ha ez ilyen jó, és ennyire egyszerű akkor mégis mi lehetne ezzel a gond? Semmi. Egészen addig amig nincs vele gond.

A megosztó oldalak, elsősorban abból élnek, hogy részesedést kapnak az eladásokból, továbbá reklámok és tagsági díjak befizetéséből. Ez azt jelenti, hogy ha te eladod, a videódat 20$-ért, akkor annak egy részét megtartja az oldal kezelője, de a maradékot megkapod. Egyes oldalak között vannak különbségek, de alapvetően így működnek.

Amennyiben te szeretnél több eladást, nagyobb forgalmat, akkor az érdeklődőket rátereled erre az oldalra, ahogy válogathatnak és vásárolhatnak a “termékeidből”.

Mi az ami ellene szól?

Nincs ellene semmi, ám több oka is van annak, hogy miért nem a legjobb választás a tartalom megosztó oldalak használata.

1. Az eladási árnak csak egy hányada lesz a tiéd. Ezt értelmezheted úgy is, hogy a saját munkáddal, másokat is eltartasz, ami esetenként közel annyi, mint amit te kapsz a termékedért.

2. Amikor a saját célod elérése érdekében látogatókat küldesz az oldalra, ami neked is potenciális eladást jelent, akkor ezzel együtt sok millió más felhasználónak a potenciálját is erősíted, ám ez oda-vissza érvényes. Összességében az oldal növekedését szolgálod azzal, hogy a te cuccaid is ott vannak.

3. Az adott oldal nem a tiéd, arra nem vagy hatással, viszont neked el kell fogadni annak a szabályait. Ha az adott oldal megszűnik, feltörik, eladják, kitiltanak, törölnek, ha bármilyen más okból megszűnik, megváltozik, akkor elveszíted mindazt, amit ott összehoztál, és ez ellen nem tehetsz semmit.

Mi szól a saját oldalad üzemeltetése mellett?

1. Az eladás teljes összege a te számládra érkezik, nem kell másnak leadni a pénzed, nem kell részesedést fizetni senkinek, ahogy a tartalommegosztó oldalakon nem így van.

2. A forgalmad növelése érdekében a saját oldaladra irányított látogatók csak a te tartalmaidhoz férnek hozzá, ezt ebben a formában nem kell másokkal megosztanod. Az ilyen módon a saját oldalra irányított forgalom, minden esetben a TE saját imázsodat fogja erősíteni, az oldalad forgalmát fogja növelni.

3. A saját kézben üzemeltetett weboldal, egy biztonságos tartalmat jelent, hisz abból neked van biztonsági mentésed, így ha bármilyen technikai probléma merül fel, azt könnyedén orvosolni lehet, a másolat visszatöltésével, így nincs kiesés. A saját weboldalad, addig működik, amig azt Te működésben akarod tartani, arra másnak nincs hatása.

Van még egy lényeges dolog. Ha a látogató azt látja, hogy egy videót megkaphat 20$-ért, ám az oldaladon mindenhez hozzáférhet, havi 20$-ért, akkor nagyobb valószínűséggel a tagdíjbefizetést fogja választani, mert így sokkal többet kap a pénzéért.

Ha eddig m ég nem tudtad, hogy miért jó, ha van saját weboldalad, akkor most már látod a lényeges okait annak, hogy miért érdemes ebben gondolkodni.

Ha több információra van szükséged, tedd fel a kérdéseidet

Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

© 2023 Legyél Modell Változtasd meg a jövődet

Log in with your credentials

Forgot your details?